Mat, Kataloger, Museum

Jag måste bara skrytam om min  grekiska Paprikagryta jag gjorde förut!, Så Himla go var den,
Den var godare än den ser ut... haha, Kryddstark vart den, viilket jag älskar, Receptet kan jag skriva längre ner!, ni måste testa!
Den Är godare än den ser ut!!!!!

I fredags så var jag ju som sagt på Saco mässa, och efter en helg och idag med att kolla igenom vad som finns så lockar Mälardalens högskola, Högskolan i skövde och växjö universitet. Men vi får se vad som händer och sker :)
Som sagt fick med mig en hel del kataloger hem
Massa högskolekataloger!

Sen var det ju vasamuseet som gällde efter sacomässan, det var faktiskt roligt (inte intressant), jag och mina tokiga kompisar tönta runt oss istället, det va en amerikanare som tyckte jag skulle pussa en skulptur (jag stod o petade den i näsan - Skulpturen INTE amerikanaren!)sen att vi satt o sov på filmen som vi såg om vasa gjorde inte saken intressantare det första jag skrek när vi kom in i museét var "fan va muggigt och unket det luktar, fan va fuktigt"... INte så konstigt, men när mn gått upp klockan fem i ottan  så blir man trött vid två tiden xD

sen vare hemresa, Någon satt och fes sådant att vi inte kunde sova. så jag fick ta en snus varannan mminut kändes de som just för att kunna orka med den där ÄCKLIGA lukten....
Jag på vasamuseet

Nu till receptet då:
Steffis Grekiska kött-paprika-gryta:
( 3 - 5 pers)
ca 15 st marinerade vitlöksklyftor
(dom blir inte så starka om de är marinerade, typ mer bara goda som snacks  vilken jämförelse!)
En gul paprika
En halv burk kikärtor
En halv påse Bifteki krydda

(alternativt Citronkrydda,Timjan, oregano och svartpeppar)
400 gram grytbitar
Kelda matgrädde (laga lätt)
Olivolja
Salt
Vitpeppar
ketchup/Tomatpure
En skvätt vatten

Så gör du:
smält margarin eller alternativt matolja i en gryta.
Hacka ner köttet i mindre bitar,salta och peppra köttet och häll på lite Bifteki kryddblandning. 
bryn bitarna så det blir bruna på ytan, häll sedan i en skvätt vatten och En liten skvätt matgrädde, Häll i  olivolja + lite oregano,  Sen häller du i Vitlöksklyftorna (Om du ej har marinerade vitlöksklyftor så Pressa ner ca fem till sex klyftor, allt efter smak och behag)
Låt det "koka" upp,  tärna paprikan i små bitar. Häll i kikärterna och paprikan och resten av matgrädden, Tillsätt Ketchup/Tomatpure
Låt detta dra sig på låg värme glöm inte att röra om ibland och glöm inte att hälla i Bifteki kryddblandningen någongång under tilllagningstiden, (när du gör det spelar ingen roll)
Servera med ris, Alt Klyftpotatis och lite tzatsiki

Smaklig måltid :D


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0