Lösningen

Det måste ju finnas en orsak till att Det ockuperas och demonstreras i Libyen, egypten Usa, kanada, tyskland, finland sverige, Många länder runt om denna platta jord.

Occupy wall street - rörelsen - folk är ganska trötta på att allting är på börsen, det skapas en bubbla, o helt plöstligt får man börja om igen, från noll, bara en viss procent får vinsten, resten av folket i landet arbetar lagar mat, tvättar, jobbar på företagen som drar in pengar.. men får en skitlön för jobbet, "tack för det herrarna i kostym"

Occupy seattle,  studenter som hänger på wall street rörelsen, som vägrar låta kapitalismen förstöra ännu mer,

och sverige som hänger på hela occupy-rörelsen,  och från början, libyen, egypten med flera arabländer, de är trötta på att vara toppstyrda, de är trötta på att aldrig ha mat på bordet, att jobba övertid, att utsättas för risker inom sitt arbete på grund av  dåliga villkor...

nu har folket fått nog.
det är nu folken säger ifrån, och det sprider sig som en löpeld och vi behöver varandra som mest för att fundera på "är det såhär vi vill ha det?" vill vi köra våra länder i botten?

Grekland och spanien som båda gått i konkurs har haft socialdemokratiska ledningar, USA säger sig ha en  demokrati  och många länder i sydamerika ha en fascistist högerregering..
det handlar inte om vilket parti utan vem som gör skillnaden och ställer om allt utan att köra på autopilot.
sossarna lade grunden i sverige för alla nedskärningasreformer, alla sparpaket för pensionärer (1994) och sedan dess har högern bara fortsatt deras tåg och trampat på ytterligare, och ingen rycker i nödbromsen.

Vi står inför en bilindustribubbla, och en bostadsbubbla bland annat.
Maten har blivit 400 kronor dyrare, men vi får bara en hundralapp mer i plånboken.

Sverige har fått en ordentlig reprimand från eu och innersta FN organen för vår nuvarande asylpolitik som innebär att vi tar emot flyktingar, låter dem bo med kriminella och dåliga förhållanden (enligt svensk standard) för att sedan skicka tillbaka dem, då de flytt från mordförsök, tortyr. när de skickas tillbaka så drogas dem ned (vilket är förbjudet i sverige) för att de inte ska se vart de åker, och hålla sig lugna, de kan bli såpass nerdrogade att de sover i flera dygn, och sedan vaknar upp i ett land där dem inte har någon släkting eller kompisar, eller så blir dem satta i förvar och utvisningenb blir en annan dag, har du otur och är lite alvt bråkig kan du bli slagen med batong och andra tillmälen, och sen inte få läkarvård på fem dygn,, (detta i sverige!!) - fast du har ont, nej då blir du mer nerdrogad för att hålla käften.

" - vi kan väl inte hjälpa alla" 
nej det är klart, sätt dig i den situationen att du kan bli dödad för din politiska åsikt, eller för att du har en dotter för mycket eller för att din kusin är homosexuell.

I sverige lever vi skyddat, men det är vårat ansvar att se till att politiker inte blir för bekväma i sina kläder och skiter i de vanliga människorna.
detta var ingen åsikt, det är den sanna verkligheten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0